Useissa B2B-yrityksissä, sosiaalisen median kanavista vastaavat kamppailevat saman haasteen äärellä. Yrityksellä ei ole määritelty somelle tavoitteita, yhtenäistä linjaa tai haluttua kohderyhmää. Tai sitten nämä on tehty liian ylätasolla.
Tämä aiheuttaa sen, että joka kerta kun kalenteri – tai esimies – näyttää, että someen pitäisi postata jotain, päässä lyö tyhjää ja postausta voi olla vaikea muotoilla. Mitä, miten ja kenelle? Tästä taas yleensä on lopputuloksena postaus, joka jää liian yleiselle tasolle, ei puhuttele, eikä houkuttele ihmisiä aktivoitumaan. Mutta tulipahan pakollinen postaus tehtyä.
Miten “pakollisesta pahasta” siirrytään helpompaan ja yritykselle tuottavampaan ja johdonmukaiseen sisältöjen jakeluun?
Riippumatta vastuuhenkilöstä tai kanavasta on sisällön oltava timanttista
Yrityksillä on yleensä nimetyt vastuuhenkilöt somen päivittämiseen. Riippuen yrityksestä vastuu voi olla myös kiertävä tai jokaisella kanavalla on oma vastuuhenkilönsä. On myös paljon yrityksiä, joissa somen päivittäminen tehdään vain oman toimen ohella minimiteholla ja -ajankäytöllä tai se on ulkoistettu kumppanille. Oli vastuu kenellä tahansa, niin haaste on kaikilla sama.
Some on kanava siinä, missä uutiskirje tai vaikka asiantuntijan myyntiesitys. Kaikissa näissä pitäisi olla kohdennettua asiakasta puhuttelevaa sisältöä, jokaisessa kanavassa omalla tavallaan, mutta samaa tarinaa kertoen.
Pohjan yhtenäiselle tarinalle luo sisältöstrategia, joka toimii selkeyttäjänä ja ohjenuorana jokaiselle yrityksen somekanavavastaavalle tai oikeastaan kenelle tahansa yrityksen työntekijälle. Sisältöstrategia nivoo yhteen yrityksen liiketoiminnan tavoitteet ja asiakasymmärryksen, joka on saatu asiakkailta sekä yrityksen asiantuntijoilta.
Sisältöstrategia on somevastaavan ohjenuora
Sisältöstrategia vastaa sinulle aina kysymyksiin, mitä, miten ja kenelle, ja tiedät postatessasi.
- Mitä sinun yleensä kannattaa postata. Määrä kun ei korvaa laatua.
- Millainen viestin kärki postauksessa kannattaa olla, jotta se puhuttelee.
Tämä säästää sinulta aikaa (erityisesti pitkällä aikavälillä) ja hermoja. Mikä tärkeintä, viestisi uppoaa taatusti paremmin juuri niille, ketä tavoittelet. On myös varmasti paljon motivoivampaa tehdä sellaisia postauksia, joiden tiedät osuvan kohderyhmään. Mittaamalla postauksiesi tehokkuutta näet myös onnistuessasi parantuvat tulokset.
Sisältöstrategia toimii selkeyttäjänä ja ohjenuorana jokaiselle yrityksen somekanavavastaavalle tai oikeastaan kenelle tahansa yrityksen työntekijälle.
Huomaa, ettei sisältöstrategia ei kuitenkaan ole suoranainen sisältökalenteri, mutta antaa selkeät suuntaviivat sisällön kuin sisällön tuottamiselle.
Sosiaalinen media on tehokas jakelukanava yrityksen verkkosivujen sisällöille
Tiedetään, että B2B-ostaja etsii tietoa netistä, on somessa ja kulkee suurimman osan ostomatkastaan verkossa tietoa etsien ja tuotteita vertaillen. Sosiaalisen median kanavista saa asiakkaan tehokkaasti ohjattua yrityksen verkkosivuille, jossa asiakasta voidaan ohjata eteenpäin haluttuun suuntaan.
Some on kanava siinä, missä uutiskirje tai vaikka asiantuntijan myyntiesitys. Kaikissa näissä pitäisi olla kohdennettua asiakasta puhuttelevaa sisältöä, jokaisessa kanavassa omalla tavallaan, mutta samaa tarinaa kertoen.
Huolehdi siis, että verkkosivuillasi on puhuttelevaa sisältöä ja muista, että sosiaalinen media on vain kanava, vaikka hyvin tehokas sellainen onkin. Jotta saat kanavista kaikki tehot irti, pidä huolta siitä, että jokainen sosiaaliseen mediaan tuottamasi sisältö on asiakkaalle hyödyllinen ja arvokas. Hyödynnä sosiaalista mediaa aktiivisesti ja rekrytoi mukaan koko henkilökunta, niin hyödyt vielä enemmän.
Kiinnostuitko hyvän sisällön merkityksestä? Lue seuraavaksi Miran blogin: Sisältöstrategia kuntoon – Epämääräisistä sisällöistä päämäärätietoiseen sisältömarkkinointiin
The post Helpota B2B-yrityksen someviestintää sisältöstrategian avulla appeared first on Differo.